2019. November 3.
Átadták a kaposvári ügyészségi székházat

Átadták a kaposvári ügyészségi székházat

A Somogy Megyei Főügyészség közleményében az elmúlt száz év legjelentősebb ügyészségi ingatlan beruházásának nevezi a székház építését. Apponyi utcai ingatlan tervezését     

2017-ben kezdték el, és 3,8 milliárd forintos beruházással hozták létre az eddig széttagoltan működő megyei főügyészség, Kaposvári Járási Ügyészség és a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség székházát.

A 115 irodahelyiséget magában foglaló, háromszintes épületben, ahol 124-en dolgoznak, modern kihallgató és előállító helyiségeket, hosszú távú tárolásra alkalmas irattárat és korszerű távkihallgató szobát is kialakítottak.

 

A műszaki leírásunkból:

ÉPÍTÉSZETI KONCEPCIÓ

A Gr. Apponyi Albert út másik oldalán megjelenő építészeti környezetéhez illeszkedő, arra reflektáló homlokzati megjelenése érdekében világos árnyalatú nagyelemes kéregbeton burkolattal képzett, modulált, vertikális sávozású architektúrát terveztünk.

Hagyomány:   

REPREZENTÁCIÓ – REND - BIZTONSÁG

A régi „igazságügyi palotákat” hagyományosan harmonikus tömegalakítás, jó minőségű építőanyagok alkalmazása, igényes kivitelezés és fegyelmezett homlokzati rendszer jellemezte. A 19. század végi városközpontok bírósági épületei máig rendet és biztonságot sugároznak a helyi lakosságnak. Ugyanakkor a 20. század közepének uniformizált, iparosított építészete fölött gyorsan eljárt az idő. A hagyományban gyökerező, helyhez kötődő nemes architektúrát kell megújítani és a 21. századi igényekhez, elvárásokhoz igazítani.

Megújuló arculat:  

ÁTLÁTHATÓSÁG ÉS ARÁNYOK – ÜGYFÉLBARÁT KÖRNYEZET – FENNTARTHATÓSÁG

A hagyomány öröksége és a megújuló arculat együtt, egymást kiegészítve érvényes. Egyszerre kell illeszkedni a kisvárosi környezetbe és jövőbe mutató pozitív üzenetet megfogalmazni az embereknek. Össze kell hangolni a rendet az átláthatósággal, a különböző szervezetek térigényét az új épülettömegek vizuális kiegyensúlyozottságával, a hivatali funkcionalitást az alkalmazotti és ügyfélbarát belsőépítészettel, designnal, a reprezentativitást a gazdaságos megvalósítással és üzemeltetéssel.